Galleri

Skötselråd

Använd olje- och acetonfri remover.Avlägsna aldrig smuts under naglarna med något vasst föremål

Använd en mjuk nagelborste.

Dina naglar är inte verktyg, öppna därför aldrig burkläsk eller liknande med nageln.

Tänk på att vatten och kemikalier torkar ut dina naglar/händer, använd därför handskar då du diskar och skurar.

Går dina naglar lätt av – då är de troligen för långa.

Huden och naglarna behöver fukt. Fukt i form av den vätska vi tillför kroppen genom nagelolja och handkräm minst 3 ggr/dag. Dina naglar ges då alla förutsättningar för att växa sig långa och starka.

Det är viktigt att du använder just nagelolja, nagelns porer är de minsta vi har i kroppen och molekylerna i tex olivolja är för stora och kan såldes inte tränga ner i porerna.

För att bäst sköta om dina naglar hemma behöver du en nagelborste, tvål, nagelfil och nagelolja. Dessa produkter finns alltid att köpa på salongen.

För att få så hållbara och fina naglar som möjligt behöver man borsta dem underifrån med nagelborste och tvål, helst varje kväll. Om du har valt att använda gel-lack kommer detta att hålla i ett par veckor.

En välmående nagel skivar sig inte och har du material på dina naglar så sitter gelén bättre då den underliggande nageln mår bra.

Sköter du om dina naglar och gör regelbundna återbesök förhindrar du många kostsamma besök på salongen. Var 4-5:e vecka är optimalt! Väntar du längre har du troligtvis fått en hel del släpp eller att naglarna blivit för långa och kan gå av. Det är smärtsamt och dyrt att reparera. Risken finns att man måste göra om alla naglar från början.

Efter 2-3 månader har äntligen dina egna naglar vuxit ut. Du går fortfarande till din nagelspecialist på återbesök var 4-5:e vecka. Till skillnad från innan har du nu bara ett tunt lager material som skyddar och stärker dina egna naglar så att händerna alltid ser fräscha och välvårdade ut.

Vanliga frågor

VAD INNEBÄR RANDIGA NAGLAR?
Dina naglar kan indikera problem med din hälsa. Om du har några av dessa symptom så behöver du inte få panik. Det kan förekomma avvikelser på naglarna även hos personer med god hälsa. Besök en läkare så kommer du att få reda på om det är något som är fel eller inte.

Randiga naglar kan indikera ett allvarligt tillstånd, oavsett om ränderna är horisontella eller vertikala.

VAD INNEBÄR RÄFFLOR I NAGLARNA?
Räfflor kan vara normala om de är vertikala. Det kan då vara ett tecken på att du åldras. Fördjupningar i nageln kan dock vara ett tecken på sjukdom. Bild på räfflade vertikala naglar.

Vertikala räfflor kan även uppstå på grund av artrit.

Horisontella räfflor kan uppstå på grund av för mycket stress.

Långvarig stress kan skapa räfflor på dina naglar

VAD INNEBÄR VITA RÄNDER?
Vita ränder över nageln kan indikera lever eller hjärtproblem. Det kan även vara ett tecken på någon sorts förgiftning.

Om du har en vit rand på nageln som går tvärsöver nageln och inte rör sig när nageln växer så kan du ha något som kallas muehrckes linjer. Till skillnad mot i beaus linjer så är nageln jämn och slät när du känner på den. Om du trycker på den vita linjen så kommer den tillfälligt att försvinna. Denna linje kan vara ett tecken på lågt blodprotein. Det kan indikera problem med levern eller njuren. Denna sorts linjer kan också dyka upp efter kemoterapi. Det kan behövas blodtest för att se till att dina värden är ok. Här kan du läsa mer på Engelska och sen en bild på muehrckes linjer.

Vita linjer på nageln kan också orsakas av skada. Till skillnad mot muehrckes linjer så brukar dessa dock inte vara på hela handen.

En annan orsak till att du kan ha vita ränder på naglarna kan vara ”mees naglar”. Detta tillstånd är likt muehrckes linjer men linjerna försvinner inte när du trycker på dem. Detta kan bland annat indikera förgiftning av tungmetaller.

Behandlingar

BEHANDLINGAR PRIS
Nagelförlängning med Lackgel/Gellack  1150kronor
Nagelförlängning naturell  1050kronor
Nagelförlängning fransk  1250kronor
Brudnaglar  1250kronor
Behandling på Nagelbitare  850-1150kronor
En nagel  85kronor
Gellack/Lackgel/återbesök 1h  475/495kronor
Återbesök med förstärkning 4-6v 2h  750kronor
Återbesök med förstärkning 4-6v  695kronor
Nagelförstärkning Naturell/Lackgel  850/990kronor
Borttagning av material inkl. manikyr  450kronor
 Återbesök fransk  750kronor

Allmän Info

DE TRE NAGELSYSTEMEN

De finns många nagelsystem för att skapa konstnaglar men de tre vanligaste är; akryl, gelé och glasfiber/silke. Alla konstmaterial använder akryl i någon form och den största skillnaden mellan systemen är egentligen hur de appliceras. Akryl använder pulver och vätska som härdar när det blandas (numera finns även även en typ som härdar i UV-ljus) och gelé härdas under UV-ljus medan glasfiber/silke använder väv och resin.

AKRYL
Akryl är det system som har funnits längst vad gäller konstnaglar. Förr användes samma material som vid tandimplantat, men idag är systemet utvecklad enbart för naglar. I akrylens tidiga början var det inte så lätt att applicera det utan att få det tjockt och klumpigt. På senare tid har detta system utvecklats och även med akryl är det möjligt att få ett nättare och naturligt utseende.

För att skapa konstnaglar i akryl blandar man pulver och vätska, i exakt rätt mängd, för önskat resultat. Man jobbar med små bollar (beads) som man formar till på nageln. Materialet härdar av värmen i rummet (varma sommardagar härdar materialet fortare än en kall vinterdag). Det tar i regel mellan 1-3 minuter för materialet att härda på ytan men härdning pågår hela tiden direkt efter behandlingen och upp till 24-48 timmar då total härdning skett. Denna process kan kännas hos vissa personer som ett lätt tryck eller brännande känsla direkt efter behandlingen men avtar fort. Då akryl behöver fukt i härdningsprocessen är det viktigt att olja naglarna extra mycket de första dygnen för att minska den brännande känslan.

GEL
Gel har funnits sedan mitten/slutet av 90-talet och populariteten har ökat markant de senaste åren både hos nagelterapeuter och kunder. Hos kunderna för att de ser mycket naturliga ut. Detta system är numera minst lika vanligt som akryl.

Gel är en färdig blandning som härdar i en speciell UV-lampa. Det ultravioletta ljus som används i lampan är av typen UV-A och är inte skadligt. Händerna får inte någon solbränna. Gel finns även som ett vanligt nagellack men som härdas i UV-lampa istället för i luften. Detta gör att lacket håller i flera veckor kontra några dagar som med vanligt nagellack.

För att skapa konstnaglar i gel läggs det på nageln med en speciell teknik i flera lager och härdas i UV-lampa i cirka 2 minuter per lager.
Ibland kan det kännas som om det ”bränns” i nageln under tiden handen är i lampan. Detta beror på att blodkärlen under nagelplattan är känsliga för den värme som bildas då gelen härdas. Det är viktigt att så fort den brännande känslan uppstår att ta ut handen från UV-lampan i några sekunder tills det avtar och sedan sätta in den i UV-lampan igen.

Då härdningsprocessen är klar redan när materialet varit i UV-lampan är det inte lika viktigt att olja naglarna så mycket direkt efter behandlingen. Dock är det viktigt att olja naglarna för att din naturliga nagel ska fortsätta få fukt och nagelbanden hålla sig fina.

Det finns många olika nyanser och färger av gel för att kunna anpassa varje kunds naglar och göra häftiga mönster och dekorationer.

Gel är i regel inte upplösningsbara utan måste filas bort men det finns några märken och s.k. soak-off gel (nagellack i gel) som är upplösningsbara med aceton eller speciell borttagning. Gel som är upplösningsbart drar lättare till sig lösningsmedel och andra kemikalier och kan gulna efter en tid. Gel som inte är upplösningsbar passar dig som arbetar med lösningsmedel och kemikalier eftersom materialet inte påverkas så mycket av det.

Generellt sett är gelnaglar starka och hållbara, och de passar mycket bra för dig som vill ha långa naglar. Återbesök sker efter mellan 2-4 veckor, beroende på hur fort dina egna naglar växer och hur du använder dina händer och naglar.

GLASFIBER/SILKE
Glasfiber tekniken har i stort sett funnits lika länge på marknaden som akryl. I början fanns bara akryl eller glasfiber/silke att tillgå vid skulptering och förlängning av naglar. Glasfiber/silke var omtyckt av nagelterapeuter och kunder då det såg nättare ut och hade ett mer naturligt utseende än akryl. På senare tid är det vanligt att glasfiber/silke används som komplement till gel system.

För att skapa en konstnagel i glasfiber fästs bitar av glasfiber-och/eller silkesväv över nageln i flera lager tillsammans med resin (cyanoakrylatlim). Resinet härdar med hjälp av en aktivator oftast i sprayform. Med detta system kan man inte skulptera nageln utan den följer mer den naturliga nagelns form och blir mer linjärt. Väven är det som ger nageln styrka och flexibilitet och när de appliceras på rätt sätt syns väven inte.

Återbesök sker efter mellan 2-4 veckor, beroende på hur fort dina egna naglar växer. För att säkrast ha hållbara och snygga glasfiber/silkes naglar rekommenderas oftast ett ”mindre” återbesök efter maximalt 2 veckor och ett ”vanligt” återbesök efter ytterligare 2 veckor.