Galleri

Certifikat

Behandlingar

BEHANDLING PRIS
Eyeliner uppe 3500:-
Eyeliner uppe och nere 4000:-
Eyeliner nere 1500:-
In­liner, vit linje innanför franskanten nertill 3000:-
Ögonbryn 3D 4500:-
Ögonbryn Halva/delar 3000:-
Läppar 3D 6000:-
Mouche/skönhetsfläck 500:-
Extra återbesök 750:-
Korrigering/gång 1500:-
PAKETPRISER
Eyeliner uppe + ögonbryn 7000:-
Eyeliner uppe + läppar 7500:-
Eyeliner uppe + ögonbryn + läppar 11000:-
Eyeliner uppe + inliner 5000:-
Ögonbryn + läppar 8500:-

Att tänka på

 • Kom ihåg att tatueringen kan se väldigt skarp och ojämn ut tills den läkt.
 • Det krävs vanligtvis minst ett återbesök för att fylla i och göra små korrigerar.
 • Färgen förändras vanligen ganska mycket under läkningen. Bli inte orolig om färger ser ”fel” ut direkt efter behandlingen.
 • Det går alltid att korrigera färgen om du tycker att den tex är för mörk/ljus.
 • Eventuella korrigeringar kan inte göras förrän tatueringen har läkt. Tidigast 2 veckor efter, helst 3 veckor efter första behandling.
 • Ett återbesök/korrigering ingår i priset, så länge det sker inom 3 månader från första behandlingstillfället och att du inte ändrar dina önskemål under läkningsprocessen. ( om inget annat är överenskommet)
 • Tatueringen bleknar successivt, och för att bibehålla intensiteten rekommenderas att man fyller i med jämna mellanrum.
 • Eyeliner håller normalt sett ca 4-8 år, läppar 2-5år och ögonbryn 1-4år. Detta kan dock variera kraftigt beroende på färgval, ålder, hudtyp, solvanor mm

Skötselråd

 • God hygien är A och O för att undvika infektioner  behandla tatueringen som ett öppet sår, peta inte med fingrarna och håll området rent och torrt som möjligt.
 • Du kan tvätta din tatuering försiktigt med ljummet vatten och klappa den torr.
 • Undvik att sola, basta, bada/duscha länge, dammiga/förorenade miljöer.
 • Smörj in tatueringen med en fet, gärna antiseptisk salva/kräm, tex Bepantjen, helosan eller  Bacitracin 2-3 ggr/dag tills skorporna har lossnat. Lägg på krämen med en ren bomullstops.
 • Använd ingen makeup på en vecka.
 • Om du blir svullen kan du kyla området med en plastpåse med isbitar.
 • Eventuell ögoninfektion behandlas med ögon-bad och Noviform ögonsalva.
 • Eventuell munsår behandlas som vanligt med medicin och/eller salva.
 • Skorporna/hinnan faller bort av sig själva inom en vecka. Pilla inte bort dem! Det kan göra att färgen följer med och resultatet blir ojämnt.

Vanliga frågor

Vid en kosmetisk tatuering inplanteras färgpigment ytligt i huden med stor precision för att framhäva och förstärka dina naturliga drag! Färg och form prövas ut individuellt efter varje ansikte och personliga önskemål och godkänns av kunden innan den riktiga tatueringen börjar. Före tatueringen bedövas området med salva eller en flytande bedövningsvätska och behandlingen är därför inte smärtsam. Tatueringen utförs sedan i två omgångar p.g.a. att färgen är ett främmande ämne som till viss del stöts bort från huden efter första behandlingen.

Första veckan ser tatueringen ofta extra kraftig ut pga de skorpor med pigment som bildas på huden (och som inte får pillas bort). Skorporna ska smörjas morgon och kväll med en fet salva för att hållas mjuka och de släpper vanligen inom ca 1 vecka.Därefter ser pigmenteringen först något blek ut eftersom huden då inte är riktigt transparent.Första efter 2­3 veckor kan man se det slutliga resultatet av första behandlingen.

Vilka garantier finns?
Egentligen inga alls. Tatueringen utförs helt och hållet enligt Dina önskemål och Du har accepterat en ”flytande” hållbarhet. Skulle Du ändå tycka det blev ”för mycket” kan tatueringen tonas ner till viss del mot återbesöksarvode. (Eller avvakta den naturliga blekningen!) Enklare är om Du vill fylla på och även detta sker mot återbesöksarvode. Skulle vi i samråd finna att något ”fattas” eller liknande i jfr med Dina ursprungliga önskemål så justerar jag förstås detta utan kostnad. Det vanligaste ”felet” med tatueringar beror uteslutande på efterbehandlingen, d.v.s. att Du inte följt skötselråden Du fått eller utsatt tatueringen för yttre påverkan.

Kosmetisk tatuering ger en varaktig och naturlig makeup för dig som:

 • helt eller delvis saknar egna ögonbryn
 • har allergiproblem, rinnande ögon eller andra problem med att bära makeup
 • har synproblem och svårt att själv lägga en snygg makeup
 • sportar eller vistas mycket i vatten
 • vill ha pigga, vakna ögon och en makeup som inte kladdar och  för dig som vill vara naturligt vacker…dygnet runt!

Gör det ont? 
Det är inte smärtfritt trots bedövningssalva. Hur ont är ju mycket individuellt och beror också på var den görs.

Vilka risker finns?
Själva tatueringen utförs av en yrkesman under hygieniska former i en lokal kontrollerad och godkänd av Miljökontoret. All utrustning är steril och engångsnålar används.

Efter själva proceduren tar Du själv ansvar för att följa de skötselråd och anvisningar Du fått vid konsultation och behandling och som Du också skrivit under på att Du tagit del av.

Om Du önskar permanent makeup på grund av smin kalle rgi tar Du själv helt och hållet ansvar för detta då även tatueringsfärger i mycket sällsynta fall kan framkalla allergier. (Detta gäller godkända färger som framställs av kontrollerade tillverkare; de enda färger som jag använder)

Hur går det till?
Du ringer och bokar en tid för konsultation och prisuppgift. Antingen kan Du vid första besöket/konsultationen ha målat Dig precis så som Du vill se ut eller bokas en ny tid för dessa förberedelser. Observera att en permanent make up ska passa alla tillfällen och hellre kunna fyllas på med vanligt smink till fest. Välj därför färger och linjer som befrämjar Ditt naturliga utseende. Tänk på att Du kanske varierar Din hårfärg och hellre väljer färg efter hy och ögon. Samma sak om Du använder färgade linser.

Jag tar foton av Dig som jag kommer att använda som förlaga och vi bestämmer färgerna som ska användas. Vid detta tillfälle får Du också veta allt Du vill och behöver veta om proceduren och efterbehandlingen. Beroende på vad som ska göras kan en eller flera behandlingar behövas och tid för första behandlingen bokas.

Till själva behandlingen kommer Du rentvättad och utan smink. Aktuella linjer/konturer ritas direkt på huden och Du får en sista chans att påverka resultatet. Ytorna bestryks med bedövningssalva efter rengöring och sedan är det bara att sätta igång. Du får både muntliga och skriftliga instruktioner om hur tatueringen ska skötas och får dessutom skriva under på att Du mottagit och förstått dessa.

Före behandlingen

 • Du bör inte din tatuering om du är sjuk, har munsår eller ögoninfektion.
 • Man är mer känslig för smärta om man har eller precis ska få mens, är gravid eller ammar.
 • Tänk på att du kan se svullen/skarpt målad ut de första dagarna efter tatueringen. Använd inte make up på det tatuerade området! Därför rekommenderar jag att du inte gör behandlingen om du har något viktigt inbokat dem nämaste dagarna.
 • Ett återbesök kan behövas för ifyllnad/korrigering, varierar olika från person till person. Detta ingår i priset om det görs inom 3 månader från första behandlingstillfället.
 • Om man har lätt för att få herpesblåsor runt munnen eller att det ligger latent bör detta informeras, stor risk att dessa dyker upp i samband med läpptatuering. Detta är helt normalt och behandlas som vanligt med antiherpessalva eller medicin.

Hur går en behandling till?
Kosmetisk tatuering är en relativt ny specialitet som har sitt ursprung i traditionell tatueringskonst. En snabb utveckling inom området har lett till dagens förfinade verktyg, där man kan reglera djupet och intensiteten med millimeterprecision med hjälp av en mycket tunn, steril nål. Det betyder att Akademiklinikens medicinska tatueringar, till skillnad från permanenta tatueringar, försvinner nästan helt efter 3-5 år.
På Akademikliniken arbetar medicinsk tatueringspersonal tillsammans med läkare, vilket innebär att de som har en låg smärttröskel kan få smärtlindring och till och med narkos om så skulle behövas.